College beantwoordt vragen over Schiphol

Dit item is verlopen op 06-08-2018.

“Klopt de berichtgeving dat de gemeente Noordwijk geen vertrouwen heeft in het onderzoek op basis waarvan de groei van de luchthaven straks wordt gebaseerd?”. En: Gaat u dat bericht corrigeren”. Dat wil Dick Gutlich, fractie van D66 Noordwijk, van het college van burgemeester en wethouders weten. Hij stelde zijn vragen schriftelijk.

Per definitie 

“Het doel van Schiphol is om maximale groeimogelijkheden te creëren voor de toekomst. Er is daarom naar onze mening per definitie geen sprake van een onafhankelijk onderzoek”, aldus het college in zijn beantwoordingsbrief. En: “Hoewel de berichtgeving een nuance mist ziet het college geen reden om het te bericht corrigeren.”

Kritisch beschouwen

Het college benadrukt het volgende. “Het is goed dat staatssecretaris Dijksma (naar aanleiding van fouten in de MER-Lelystad) heeft besloten een onafhankelijke second opinion op de MER-Schiphol te laten uitvoeren. De resultaten daarvan zullen wij kritisch beschouwen”, aldus het college.

Regioraad Schiphol

De beantwoordingsbrief gaat ook over de vragen van Theo Alkemade, CDA Noordwijk. Hij stelde ze in de raadsvergadering van donderdag 25 januari 2018. Hij wil van het college een toelichting op het nieuwsbericht dat de Regioraad Schiphol, waarin Noordwijk deelneemt, niet goed zou functioneren. 

Functioneert te traag

“Het college vindt de Omgevingsraad Schiphol een belangrijk platform. Maar is van mening dat de raad momenteel te traag functioneert. De afgelopen jaren worden er op diverse beslispunten maar geen knopen doorgehakt”, aldus het college in zijn brief.